Tillbaks till 2015

150424
Körde i gamla invanda spår, dvs 22/44:an, gräsmatta, Prickgrund. Kändes som jag var het när jag hittade en hetspott med lite varmare vatten och kunde följa vart varmvattnet låg. När jag lyckades lura en liten lax att hugga med hjälp av "riggtricket" kände jag mig rätt nöjd ett tag. Laxen var 61cm och nöp en blå Tomic på 9m. Men det blev den enda fisken i båten idag. Efter det spelade det ingen roll hur varmt vatten jag hittade eller hur mycket jag juckade med riggen. Och slutkänslan var en rätt dryg tillställning.
Vattentemp c:a 4,6-6,5. Vind: S-V. Mulet-sol.

150421
Fick möjlighet igen att dänga lite efter havsöring i samband med lunch. Hittade, vad jag tyckte iaf, en perfekt grund vik med blandning av grus och tång. Pålandsvind var det också. Men efter en timme hade jag inte haft en enda påkänning. Känns oerhört avlägset att kunna få fast en havsöring. Men det lär bli fler försök!

150415
Fann migsjälv i en obekant situation. Jag började vela! Det brukar aldrig hända. Har jag bestämt mig vart jag skall fiska så ska det till dubbla Tsunamis och körvstrejk samtidigt för att jag skall börja vackla. Planen idag var att möta vandringslaxen från Lusasken mellan Härö och Lusasken. Men väderprognoserna skvallrade om ev. blåst och pissregn. Onda tankar kom då att bara åka utanför Sätersholmarna och släpa wobblers i lä av Hammarölandet. Men ett peptalk med en mentor gav att det inte fanns några alternativ med småmesig hemmatrolling utan rätt ut i smeten var vad som gällde. Lite smådryga dyningar i sundet vid Söököjan gjorde att jag igen började vackla. Men ett grabbatag om gashandtaget löste den problematiken. Väl på plats började det utlovade pissregnet. Sen började en bekant känsla att sprida sig. Det är stendött! Körde runt på gamla huggpunkter, men det var som förgjort. Spänningen steg när jag hittade ett område med närapå en grad varmare vatten än vad jag haft förut. Även fiskbilden såg mycket bättre ut. Men inget händer. Nöter på men spöna är retligt alerta utan tecken av påhälsning. Får ge mig iväg åt annat håll och tempen sjunker lika snabbt som den stigit. Då hugger en lax på en X-rap i ytan. Den verkar vara väldigt liten, men jag har trots allt problem att få den in till båten för att kroka av den. Får ta fram håven och håva den och när jag mäter den är den 62cm. Men den var smal som en slom. Den såg sjuklig ut också. Tillbaka med den, men den gav ju möjligheten att få hissa "Mellerudsflaggan" för första gången. Det var kul! Åker runt i riktigt kallt vatten och här känns det öde. Det är först när jag styr kosan hemåt som jag igen hittar en varmvattenfläck. Här hugger en kanske 55cm lax som jag kan kroka av utanför båten. Slom på 7m i Topp-skalle valde den. Sen bar det hemåt.
Vattentemp c:a 3,7-5,0. Vind: lite SV. Regn/mulet.

150411
Äntligen! Är uppföljaren till succén "grilla i naturen" i serien "matlagning från förr här. Friterad slom - slom på 3 sätt.

150408
Var ner till Strömstad på jobb. Då passade det ju utmärkt att ta långlunch och dänga lite efter havsöring. Ingen öring blev det. Det enda som hände var en plattfisk (av någon sort...) som hängde med ett tag, men släppte en bit från stranden.

150406 Annandag påsk
U och jag körde "Påsklaxen" i regi av Kristinehamns trollingklubb. Gillar tävlingen skarpt då all anmälningsavgift går direkt tillbaka i sjön i form av utsättningar. Passar mig som är "sämst när det gäller" att man får full valuta för insatsen trots allt.
Vi la alla ägg i samma korg och satsade på Kils udde/Timmerdalsgrund, På den förutspådda glödheta hotspoten får vi dagens första hugg och allt verkar gå som planerat. Men laxen var för liten och sen visade det sig att det var den enda vi skulle få i båten idag. En riggrusare brände vi och sen hade vi ytterligare en nafsad löja - det var allt. Men trevligt som vanligt att köra med U och det blir som vanligt lite extra touch på gourmetfisket då.
Vattentemp c:a 2,9-4,0. Vind: SV. Soldis.

150403 Långfredag
Inte ett pet på 8h. Hemmaplan med Påskhöna, klack å preck. Men nada. Gött väder ändå.
Vattentemp c:a 3,2-3,6. Vind: V-NV. Sol.

Tillbaks till 2015