Tillbaks till 2015

150830
Körde arttävlingen i KHBFK:s regi idag. Körde klassikst upplägg med att trixa upp 2 abborrar för att sen gå på trolling. Abborrarna kom ganska snabbt, men de var små. Vi gick igång med trollingen ändå och får ganska snabbt ett hugg och en "tungslö" fisk sitter fast. Lovande! Men det visar sig vara en asp! Fin bit på dryga 4kg, men inte den vi ville ha idag. Det tar lååång tid, men till slut har vi våra 2 gäddor som behövdes också. Vi lyckades få en bättre abborre också när vi körde igenom en abborrtopp. Men när andra gäddan var bärgad bröt vi och pimplade sista timmen istället. Vi fick ett kul fiske med jagande abborrar. Tyvärr inga stora, men någon kunde vi byta upp i alla fall. Vann gjorde UPO-Ulf för 3:e gången på rad. Han lyckades pricka in alla fiskar i 3 arter och var överlägsen idag. Stort grattis!
Vattentemp c:a 18. Vind - SV, Sol

150816
Årets sista turer på Örten blev ungefär som övriga turer. Missade dom stora i år (också). Största gös på 1,6 kg & största abborre på knappa halvkilot är inget imponerande resultat. En tur satsade vi på att få abborre - vi fick bara gös... Pimpel, spinnare, jigg, VJ - bara gös. En annan tur satsade jag helhjärtat på gös - fick bara abborre. Kul abborrfiske förstås, där dom var riktigt på hugget. Nästan var med ända upp i båten, även dom som inte hade nåt i mun. En mellantur hade D.G och jag lite bättre med tid så vi satsade på "långsvängen" med flötestrolling och prickade av några heta abborrhak. Vi fick bara en liten gädda på den turen. Stolpe ut eller urusel? Kanske lite av bägge.

150810
D.G och jag var ute på Örten för att ta igen lite av den förlorade flötestrollingtiden. En fantastisk kväll som i princip var kav lugn. Vi lyckades få både abborre och gös och brände några hugg också. Tyvärr inte dom riktigt stora exemplaren som jag hade hoppats på, men klart godkänt resultat ändå. En sån här kväll är den här metoden riktigt rolig att använda sig av. Som oftast så nappade abborrarna på småabborre och gösen tog mört. Vi brände en fisk på en lite större mört. Tror faktiskt det var en gös, och den kan ha varit grovkalibrig.

150809
Var ute på Vänern igen. Verkade som om alla som äger en båt tänkte att det här var sista chansen att komma ut i år. Väldigt livligt på och i anslutning till sjön. Kul att se att folk utnyttjar den här makalösa resursen vi har i och med Vänern. Hittade ett grund som levererade lite abborre. Men sydvästen låg på med full blås här, så det var inte så behagligt att ligga och fiska. Kul var när vi gjorde ett strandhugg och fann en del mört. D.G och jag lyckades sammanställa prylar från våra respektive utrustningar och fick till ett mete med korvbröd som bete och lyckades fånga några mörtar.
Efter lite bad och grill och testade vi ett par grund till utan något större resultat. Till sist skulle vi göra ett sista desperat försök på ett gammalt trotjänargrund. Och här fanns det gott om fisk! Vi fick både abborre, gädda och gös. Vi sparade några stycken som fick bli kattmat.
Vattentemp c:a 18.

150808
Fick möjligheten att komma upp till Kvarnsjön i år också. Det var inte planerat i början av sommaren, men kul att det blev av. Det stället måste vara så nära paradiset man kan komma. Fisket var, om inte trögt, så var det åtminstone svårt att få fiskarna att fastna. En tendens verkade vara att öringarna gick in i varje form av växtlighet som fanns i närheten efter att dom högg. Och efter det var dom oftast väck när grejerna släppte. Fick några öringar på fluga. På spinn fick jag bara abborre. Det var bara D.G som lyckades med att få en öring på knappt 3hg på en "lillöringen". I den här sjön är det en riktigt ansenlig öring. Kul! Nu har bägge barna fått öring, så nu känner jag att jag gjort min plikt som förälder.

150805
Fisket på Örten i sommar har ju varit bedrövligt. Dels så har det blivit så korta pass, att jag knappt hunnit ut innan solen gått ner och det är dags att bryta. Och dels har jag hållt fast vid vertikaljiggandet, trots att jag redan insett att det är bortkastad tid för mig. Men det verkar ju så "enkelt" när man ser ett eko och släpper på det. Men sen kommer jag inte längre - fiskarna vill aldrig hugga. Detta har ju tyvärr fått till följd att spinnfiske och flötestrolling har fått stå tillbaka.
Men helt plötsligt ett par kvällar i början av augusti högg gösen frenetiskt. Ena kvällen var D.G med också. Vi fick ingen gös att hugga på hans spö, men många gösar var uppe i båten och vände via mitt spö. Inga stora. Tror knappt någon var över 1,5 kg. Tidigare turer kändes nu ännu mer som blåsningar. Helt plötsligt behövde man inte vara så noga med att stanna över ekona. En antydan till eko bara och ner med jiggen så satt oftast en liten gös på.

Tillbaks till 2015