Tillbaks till 2015

150719
Idag var det dags för Butorps metetävling. I år var det rekordhögt vatten, så en del fiskeplatser blev tvungna att tas bort. Skulle vi få plats? Jodå, det fanns plats. I år skulle t.o.m frun vara med aktivt och hålla i ett spö. Med det förbehållet förstås att jag skulle serva med avkrokning och maskpåsättning. Och det gjorde jag naturligtvis gärna. Det rivstartade direkt och första halvtimmen hann jag inte få i mitt eget spö för att istället springa gatlopp mellan de andras spön. Nästa del av första timmen fick jag i mitt spö ett par gånger, men för mig nappade det inte. Det var först när barna började tröttna på slutet som jag fick några små parvlar.
S kom på 8:e plats och D.G på 13:e i barnklassen. Kul!

150717
S och jag tillsammans med familjen B var ute på fjärden för att säga farväl till Ostindiefararen som luggit i hamn i Karlstad ett par dar. Vi gjorde en ankring och pimplade lite abborre i väntan på avgången. Det högg lite lagom. Lagom så vi hann att få i oss lite pizza (!!), men ändå så att det blev en omgång kokt abborre till kattungarna och Simone.

150711 Gäddkungen
Idag var det dags för "Gäddkungen". En avslappnad arttävling där varje art räknas, dock bara 1 fisk per art och lite skillnad i poäng mellan arterna. Hade sett fram emot denna tävling, som körs i Peters minne som gick bort på tok för tidigt. Kunde inte vara med förra året, men hade hört mycket gott om tillställningen, så i år var jag på plats. Planen var att ge pimpling en timme på grunden i fjärden. Med det skulle jag plocka abborre och kanske även en gös. Efter den första timmen tänkte jag köra trolling och sen sikta på lax/öring och gädda via trolling utei. Att få abborre idag visade sig vara görtrögt för mig. De få jag hittade bara nafsade på blänket. Men helt plötsligt kom en fisk upp från botten och sög i sig vänerblänket. Kände tyngd och hoppades på en gös, men ganska snabbt misstänker jag gädda. Och visst var det gädda. Fick lirka med den länge innan jag fick den i håven. Sen blev det blodbad. Kroken satt långt in och när jag var som längst in i gapet med min korta tång sprattlar gäddan till och hugger mig i ena handen. Andra handen blir upprispad av kroken och den punkterade också ena nageln. Men kroken släppte åtminstone. Drog ut en halvtimme extra mot planerad pimpeltid, men jag lyckades inte få någon abborre.
Trollingen gav inget, förutom en gös som hade hängt fast i ena riggspöt. När jag hade tagit upp trollinggrejerna fick jag se ett massivt tärnslag utanför Söököjan och trodde att nu skulle det bli abborre i alla fall. Men det var 42m djupt, så ankring var inte att tala om. Men lyckades hålla båten i vinden, men någon abborre blev det inte. Testade ett av morgonens abborrgrund sista 10, men liksom tidigare blev det bara något nafs. Så jag lyckades med att misslyckas med att få en abborre idag!
Team Mosbricka vann. Barncancerfonden blev också vinnare då tävlingen samlade ihop över 7000:- till dem.
Tack Johan & Co för ett kanonarrangemang!
VattenTemp: c:a 17-18. Vind: NV-V, Sol.

150704
Efter senaste turen på Örten satt det 14 kattungar på rad och jamade och väntade på en fångst att fylla sina tomma magar med. Det gick ju inte, så jag fick åka till Vänern istället och pimpla upp lite abborrar åt dom små. Det gick bättre. Det var lite lurig blåst, så trots att jag hittade fisk var det svårt att pricka rätt med ankringen. men på 3:e försöket lyckades jag hamna rakt över "böla", och då var det bra drag i abborren. Så nu blir det mat till kattungarna!

150703
Missa inte arttävlingen Gäddkungen den 11/7

150702
Har varit ute några gånger på Örten med bedrövligt resultat. Mestadels har det varit med otåliga badsugna ungar, men någon timme har jag fått i full koncentration. Har ägnat mesta tiden åt att försöka komma underfund med vertikalfisket. Har t.o.m satt i en extra givare till ekolodet på storfräsarvis, men vet inte om det gav så mycket fördel. Visserligen har det blivit någon gös och någon abborre, men mestadels så sker en av två saker när jag hittar ett eko. 1. fisken står och stirrar och vill inte hugga för att snabbt eller kort efter tröttna. 2. hugget kommer så snabbt så jag inte hinner göra mothugg. Men FiskeLilja med en steglös elmotor blev en grym maskin i alla fall.

Tillbaks till 2015