Tillbaks till 2015

150528
Idag var tänkt att det skulle bli den första av 2 dagar på årets "spring tour". Slutet av maj brukar ju vara kassaskåpssäkert att få till goa dagar och kvällar för såna aktiviteter. Min enda chans den här våren kunde vara nu, torsdag-fredag. Men prognoserna för perioden såg inte muntra ut tidigare i veckan. Kallt, blåsigt och regnigt. Men till slut gav SMHI en öppning för att det kunde bli, bitvis i alla fall, under tvåsiffrigt i blåsten. Sen fick man väl köpa att det fick bli att grilla karré iförd flytoverall och sydväst. Laddade alltså på med alla attiraljer för övernattning. Men idag stängde man dörren med möjligheter och lovade full kuling imorgon. Fick ett par timmar i regn, men inte "båtvältarblåst" i alla fall idag. Men det gick lika uselt som vanligt för mig. Hittade en del bete, men inget ville hugga. Dock så fick jag till slut ett dubbelhugg när det regnade som värst och kulingen började komma. Den första är en gädda som tyvärr drar med wobblern en bit bakom båten. Den andra släpper efter några minuters drillande. Ingen aning vad det var. En satsning på gädda skulle väl inte ge storpotten i utdelning ändå...
Till slut kändes det inget kul att studsa runt i regn och blåst utan det blev att bryta och åka hem. Morgondagen ser ut att bli blåsig.
- Damn you gale. Damn you!
Vattentemp c:a 9,0-10,0. Vind: SO. Regn.

150517
Var planerad på Härö Nygrund idag. Men pissregn och den vanliga dryga jävla kulingen gjorde att det blev skjorta/slips, dvs Bonäs-Hönan-Korset-Gräsmatta. Känns av någon konstig anledning inte som en lika stor blåsning att köra utan fisk i kuling och pissregn utanför Bonäs kontra Härö. Hade inga förväntningar med tanke på årets track record, men det högg friskt idag i alla fall. Men det var bara gäddor. Förutom en glupsk abborre som högg över en Excalibur 15 med stor krok. Drygast idag var att se en av dom sista Conrad FL34 försvinna i ett gäddgap på en armlängds avstånd. Jag tar i regel inte gäddorna med håv, men hade jag använt håv idag hade jag kanske kunnat rädda denna raritet till wobbler.
Vattentemp c:a 7,4-8,9. Vind: V-NV. Regn-Mulet-Sol.

150510 Hönan
Då var det 10/5 igen. Efter gårdagens fiasko var förväntningarna noll, trots Hönandag. Och mycket riktigt skedde inga mirakel. 2 måttliga gäddor var det enda som hände.
Vattentemp c:a 7,0-8,0. Vind: V-S. Mulet-Sol.

150509 Vänern Trophy
Dags för Vänern Trophy. I år kunde teamet vara med. Dessutom valde Grums TK att köra tävlingen från Lillängen igen, vilket känns mer rätt. Bra arrangemang tycker jag, där man lät deltagarna ta ett större ansvar för sitt och tävlingens väl och ve.
Fisket sög lika mycket som det gjort hela säsongen för mig. En konstaterad gädda tappad bakom båten, en wobbler tjuvad i ett prakthugg och en wobbler tjuvad utan att vi märkte det. Men kalasväder var det och kul att köra med L igen. Det ar ett tag sen.
Vattentemp c:a 5,5-7,1. Vind: S. Sol.

150503
Idag sa kristallkulan att det var 63% chans att dra reg.laxen. Bäst i år alltså! Hade tänkt köra på 13-metarn och eventuellt bort mot lusasken. Men Amöba låg ju inom räckhåll också. Kanonväder när jag åkte ut. Men efter en stund kom ett litet svart moln irrande. Och det gav ifrån sig... Hagel! Tempen droppar en halv grad direkt och det känns inte bra. Trots allt är det en X-rap som löser ut i hagelvädret. Det var i samband med att jag tvärgirar ut mot Amöba, så X-rapen som satt längst ut i yttersvängen måste haft en hastighet på minst 16 knop. Men det hade inte hindrat en glupsk gädda. Den spydde stor slom i båten. Vädret blir efterhand bättre och slutar med vrålsol. Men fisket suger. Får en gädda till, men inte tillstymmelse till blankhugg idag.
Vattentemp c:a 4,9-9,0. Vind: Växlande. Sol med inslag av hagel.

150501
S och jag körde en kombinerad majning/trolling. Målet var vårsäkra Storgrund. Men det var bara en gädda på 90cm som ville komma in i båten idag. Skönt på sätt och vis ändå, för då kan man åka förbi här nästa gång utan att det gnager att det kan vara bra och man missar nåt häftigt. Eller inte. Fiskbilden var den bästa jag sett i år trots allt.
Vattentemp c:a 6,7-7,5. Vind: N. Mulet.

Tillbaks till 2015