Tillbaks till 2015

150329
Jag och S prövade ett par drag med slomhåven igen. Nu fick vi några, men det var inte många. Och dom flesta var stora grisar också. Nu återstår det att se om dom kommer spritt så det inte blir bättre än så här, eller om detta bara är förtrupperna. Närmaste dagarna lär ge svaret.

150327
Trollingpremiär! Nog har jag varit ute och släpat spö tidigare, men det har mer varit för att fördriva tiden när jag testat om styrningen har funkat efter ett hydraulhaveri. Efter senaste turen, då det nog var tuffare förutsättningar än jag räknat med, vågar jag lita på grejerna igen. Idag var det kalasläge. I princip ingen blåst och vattnet blev aldrig så där isigt kallt som man inbillar sig skall vara döden för huggmöjligheter. Hade siktet inställt på Amöba 1&2. Får totalt 3 stycken som alla är för små och den ena var även vild. Var 1cm idag från att få hissa "Mellerudsflaggan" för första gången. Men det kommer fler gånger. Har en inneboende känsla av att Team Sliver kommer nå en medelvikt under kommande Påsklaxen på c:a 9,7kg.
Förutom knattarna brände jag en halvvägs i drillningen. Var nog tyvärr ingen bamsing det heller.
Vattentemp c:a 2,8-3,3. Vind: N-SV. Muldis med inslag av sol.

150325
Hade gått och hoppats på ett mirakel. Ett mirakel i form av att den utlovade stormen inte skulle vara så stormig, så jag kunde komma ut och fortsätta testerna med den reparerade styrningen. Inget mirakel skedde. Men vindkraftverken på Gässlinge stod å andra sidan still. Det fick räcka som omen för att ge mig ut. Körde inne i Sätersholmsfjärden upp till Tenholmen och slöra mig ner mot Bonäs igen på utsidan. Lite bråkigt och bökigt var det nere vid Bonäs. Inte ett napp hade jag. Bistert var det och vattentempen närmar sig 4 grader. Kan nog bli en trög period nu ett tag.
Vattentemp c:a 3,1. Vind: O. Muldis.

150319
Har försökt att skola in en ny besättningsmedlem under vårvintern. Första skarpa försöket gjordes för ett par veckor sedan, men det slutade med att besättningsmedlemmen havererade hela styrningen och det var på en hårsmån att vi kom iland den gången. Efter det blev det en intensiv period av navigationsstudier och gesällprov innan det idag var dags igen. Spände inte bågen lika mycket som sist, då det såklart var rätt ut i sjön som gällde. Idag fick hen ta över direkt i älvmynningen. Ett klart lyft jämfört med sist, så idag lyckades den nye besättningsmedlemmen i princip köra runt Jäverön själv. Släpade ett par spön ett tag och vi stannade till vid ett par abborrgrund också. Men inte ett napp idag.

Nytt för i år verkar vara att nätläggarn har börjat med nätkäppar i bonsaiformat. Riktigt söta, med flaggor som inte är större än frimärken. Helt omöjligt att se dom på längre än 10m avstånd. Men som sagt, söta var dom.

Tillbaks till 2015