Tillbaks till 2016

160423
Hade goda minnen från förra turen hur fiskbilden såg ut, så jag följde i princip mitt gamla kaksmulespår. Håller precis på med det sista spöt. Slomspö, som jag sparar till sist. Är helt obildbar vad det gäller att trimma slom, så det tar sin tid. Eftersom jag strävar efter att inte ha nån gång alls på slommen så finns det inget facit hur det ska se ut heller...Nåväl. En Tomic #737 ytterst på babords sida (klassisk tackling) hade löst ut. Är ganska övertygad om att det är en gädda. Men hupp! En öring är det. Lite smågrov på 78cm. Fint som snus. Det blir lite kaos med linor vid drillningen, så samma 737:a hamnar åter på samma ställe när allt är utlagt igen. När jag vänder upp mot huggpunkten kommer ett ännu mer klassiskt hugg. Tomic #737 ytterst på babords sida i högersväng. Denna ser jag på ett tidigt stadium att det är en blankfisk som är uppe och hoppar på lång lina. Väl i båten är det en öring till. Denna lite längre, 83cm, men å andra sidan lite slankare. Håller fortfarande på och meckar med mitt slomspö så jag säger -Fuck it! och drar på en 737:a på det spöt istället. Har nu en uppfattning, eller i alla fall en teori, om hur fisken står. Söker en kant och blir lurad en gång av en gädda innan jag på nytt får en öring. Denna är på 82cm i samma slanka format som 83:an. Den här gången var det X-rap som den hade huggit över. Min sista "purple gold". En fenomenal wobbler! Går nogsamt igenom området innan jag deklarerar att det är tomt på fisk. Är lite sugen på att söka efter lax också, så jag går till det området där jag fick dom enda kontakterna sist. Och i samma område som sist får jag en lax. Men den här är några centimeter för liten. Snurrar på i det "nya" området och straxt får jag ett sånt där prakthugg så det smäller i grejerna. Har fått på en riktigt stridbar fisk. Är övertygad om att det är en hyfsad lax som gått på. Funderar till och med på om den är felkrokad för den är jättesvår att få in till båten. Väl inne vid båten vägrar den att komma längre utan står och stångar vid sidan av båten. Min övertygelse om en hyfsad lax blir starkare. Men väl inne i båten är det ingen lax utan en öring. Och bara 58cm lång. Dagens klart mest stridbara fisk. Tur att jag fick se och mäta den. Annars så hade den nog växt till bizarrra proportioner i framtida fiskehistorier. På slutet går jag nog bort mig då jag letar ännu hetare områden, men det enda jag hittar är kallare vatten. Stöter visserligen på "den båtlöse" som har fått en godkänd lax i häradet. Förutom fiskarna i båten har jag ett flertal bomhugg också, så ute på pulkorna hänger det en massa utlösare. Precis som om det vore fiske efter ett regnbågssläpp. Sällan det ser ut så nuförtiden för mig. Kul tur i gött väder.
Vattentemp c:a 4,5-5,4. Vind: Växlande. Mestadels klart.

160417
Tyckte jag hade hamnat rätt när jag hittade fina stim och bågar i Feskvikshöla. Även tempen låg bra här. Men inga hugg kom utan jag började lalla runt på andra gamla klassiker. Timmarna gick och jag befarade bomtur igen. Men när jag höll på att rigga om ena sida ser jag hur en fisk är uppe och plaskar bland linorna på andra sidan. En för liten lax hade sugit i sig en ny X-rap i ytan. Detta var vid gräsmatta. Inte långt senare får jag ett präktigt hugg igen. Hoppas länge på att det ska vara en öring, för den går djupt ner under båten. Men det är en gädda. Tjock och fet. Borde inte den vara inne i vassen och leka kan man tycka? När jag drillar gädda kommer ett hugg på ett slomspö. Men det enda resultatet är att slommen blir söndertrasad. När jag håller på att återställa inser jag att ett riggspö löst ut, utan att jag märkt nåt. Tar en lov till i området, men det är snart dags att ge sig. När jag tar upp den riggen som gått djupast kommer ett schwungande hugg på nedre spöt medan jag håller på att veva in det övre. Effektfullt då det är kort lina och högt upp i vattnet. Det var en Grumssked som hade spelat flyende. Huggaren var en vildlax som jag lyckades kroka av utanför båten. Det var för övrigt samma sked som hade blindutlöst strax tidigare
Vattentemp c:a 3,9-5,0. Vind: Växlande. Mestadels klart.

160403
Älva full i slom! C:a 18-19 dagar efter islossning.

160402
Kändes som att Härö Nygrund kunde vara en brakhit idag. Väl på plats hittade jag värmefläckar och inte helt ointressant fiskbild. Men inte ett enda hugg lyckades jag med att lura på idag. Drygt jävla pissregn drog igång efter någon timme och förföljde mig resten av turen.
Vattentemp c:a 2,9-3,6. Vind: SSV. Mulet - regn.

Tillbaks till 2016