Tillbaks till 2016

160822 Sommar - 16
Örten.
Har blivit ganska många turer på Örten tillsammans med D.G. I år lämnade vi dom ångestfyllda nymodigheterna såsom vertical jigg och dropshot åt sidan, utan gick istället "back-to-basic". Mestadels har vi kört med spinnfiske med just spinnare. Men även gamla fina "skitter-pop" har dammats av. Riktigt fränt ju att se abborrarna smasha på den ytgående poppern. Hade glömt vilken kick det ger. En del abborrmete har det också blivit vilket är tacksamt då abborrarna är på hugget. Vi har även kört några repor med flötestrolling, men det har inte gett dom resultaten som vi hoppades på. Visserligen har vi fått både gös, gädda och abborre på metoden. Men storleken har varit mindre än på spinn och pimpel. Storleksmässigt överlag har vi inte nått dit vi hoppades överhuvudtaget. Roligaste ögonblicken har varit när man fått en liten abborre på spinn som sedan blivit uppäten av större fiskar. Detta hände med både abborre, gös och gädda.

Vänern
Några turer har det blivit på Vänern efter abborre. Har varit blandade resultat, men dom flesta gånger har vi hittat pigga abborrar. Tappade en kiloabborre vid relingen så sent som igår vilket var drygt. Annars ingen storlek att tala på, men några fina stuvabborrar har det blivit förstås.

Kvarnsjön
Kom även i år iväg till Kvarnsjön. Fick inget på annat än fluga. Hade satt som mål att ta 3 öringar varje dag. Lyckades alla dagar utom sista. Då skyllde jag på blåst och regn.

 

Tillbaks till 2016