Tillbaks till 2016

161223

161209
Eftersom hemmavattnen på östsidan har frusit igen fick det bli en resa till grannkommunen. Tänkte ge Sten-Kalle / Bäröskären en chans. Hade siktet inställt och hade goda förhoppningar. Men hupp. Där låg en dunk och guppade till synes slumpmässigt. Och så fortsatte det hela dan. Omärkta löjnät låg huller om buller längs hela 20m kurvan. Att ta sig igenom nätridån var inte att tala om när det skummade lite på vågorna och gäddflötena som man använder var omöjliga att se. Fick snällt stanna utanför och se måsarna dyka på andra sidan. Fick trots allt en lax på 66cm. X-rap i ytan. Kul i och för sig, men det skulle visa sig bli det enda. Tappade nåt som hade snurrat runt nere på riggen också.
Vattentemp c:a 5,7-6,0. Vind: V. Sol.

161201
Var på väg att vända flera gånger idag innan jag kom igång. Anledningen var all is. Egentligen inga problem att ta sig ut, men funderingar fanns över hur det skulle se ut vid hemkomst. Nåja. Lite dagsmeja skulle säkert ordna till isförhållandena. "Ta inga onödiga risker" hade frun sagt. Att fiska vid den här årstiden är väl en konstant risk. Frågan är om den är onödig? Alla eventuella farhågor glömdes när jag kommer ut och möts av ett kalasväder. Kanske lite för bra med bleke till och med. Hade sett fram emot att köra stenhårt på måsdyk idag. Men måsarna verkade ha en vilodag för jag fick inte se ett enda måsdyk på hela dan. Ändå har jag en rätt bra kikare. Men hugg får jag direkt allt är satt. Jäddrans jädda är det dock. Den röjde runt i släpet, så förutom huvudlinan satt 2 extralinor runt gäddan. Ser inte ens wobblern i käften på gäddan när den kommer in. Och naturligtvis går linan av nära båten. Får känna gäddans tyngd på bägge de andra spöna, men tyvärr blir jag en wobbler fattigare till slut.
Hittar sinom det jag letat efter. Sprängda betesstim och får uppleva en rätt bra huggsexa. Stora gäddschlööök inleder, men till slut snappar jag upp vart blankfisken står också. Får en lax och en öring som bägge är precis godkända. Har bra förhoppningar och vill inte ha några kantrullare i båten, så dom får simma tillbaka. Men det blir dom enda blanka i båten. Har några bomhugg också, varav en är en lite bättre pjäs. Var nog inte den fisken jag är ute efter trots allt, men den hade nog heller inte skämts för sig på vilket julbord som helst.
Vattentemp c:a 5,5-6,0. Vind: VSV - N. Mulet, Regn/Snö.

Tillbaks till 2016