Tillbaks till 2016

2016-02-27
Laddade om donen igen. Idag var det lite försiktigare. Det tog 3 bomfäll innan jag kunde sätta en gös. Efter det lugnade det ner sig och det blev endast några mindre jädder. Värst idag var en gädda i den mindre kalibern som formligen hoppade upp ur hålet och högg mig i näven. Gick inte att få stopp på blodflödet, så jag fick ta mig tillbaka till bilen och linda om med näsdukar och 4-dubbla plåster.
Temp: C:a -5, Klart.

2016-02-26
D.G och jag gav oss ut på gösjakt med don. Inte ett napp. En tappad mört var det enda som hände. Vi fick ge oss en timme tidigare än tänkt, då inte engångsgrillen vi hade med oss var kalibrerad för ens måttlig kyla, utan det fick bli korv på spisen istället. Men det slog nog inget på fisket ändå kan man tro. Höjegrundet suger verkligen vintertid, det har jag fått konstatera flera gånger.
Temp: C:a 0, Halvmulet.

2016-02-21
Eftersom det fanns kvar lite betesfisk från igår gjorde jag ett nytt försök med donen. Under en kort huggperiod var det hektiskt och summan blev 2 gösar och några gäddor. Efter det hade jag en del napp, där en del hade varit intressant att se vad det var men ingen mer fisk upp efter huggruschen.
Temp: C:a 0, Halvmulet.

2016-02-20
Nytt försök med angeldonen. Nästan direkt allt var satt kom ett fäll. Trodde det var en gädda, för det var ett väldigt liv på den. Men det visade sig att det var en gös. Förlösande. Lite av målet har vart att få en gös under vintern. Det stora problemet har ju visat sig vara väder och is och inte i första hand fisket i sig. Och nu låg den redan där! Inte mycket mer hände, förutom en snipgädda, innan jag får ett mystiskt fäll. Vippan reser sig för att sedan sakta, sakta går ner och fälla. Men sen blir det fart. Det är rullskrik i nylonrullen. Det är risk för rulltömning (dvs 20m lina), men jag kan bromsa in den innan det händer. Här tror jag istället på gös - modell större... Men nån meter från hålet rusar den flera gånger, så jag kan inte få se vad det är. Precis under isen också, så linan skär otäckt. När den till slut är i hålet ser jag att det är en gädda. Kan få ner handen och styra in den rätt i hålet utan bestyrer på varken mig eller gädda. Väl uppe är det en riktigt skabbig gädda - full i iglar. Men den drar vågen över 8kg ändå. Och rusa kunde den ju också. Inget mer blir det, men klart godkänd tur!
Temp: C:a 0, mulet/snö.

2016-02-06
Dammade av angeldonen och gjorde en repa i ottan. Kom inte ut där jag hade tänkt pga det var landlöst. Det blev istället i ingemansland där jag inte hade några större förhoppningar. Och det enda som blev var ett fäll som jag brände. Mörten snöt tjuven ändå.
Även om fisket sög så var det rätt roligt att komma ut och höra darret i ålpinglorna ändå. Det är inte så ofta nuförtin.
Isen var mycket sämre än jag hade hoppats på, trots att det har varit minusgrader ett tag nu. Och nu syns inga minusgrader så långt prognoserna sträcker sig så det blev nog första och sista passet med donen för i år.
Temp: C:a +2, mulet/regn.

Tillbaks till 2016