Tillbaks till 2016

160721
Fick följa med AA på en tur ut på Vänern med fokus på gös. Det startade bra med att det började hugga på riggen innan jag knappt hade fattat att det var riggar som satt i båten. Såg mer ut som ett mekaniskt konstverk. Funkar bra - inget tjafs. Men det var bara bomhugg till en början innan det fastnade någon abborre och gädda. Men ingen gös som det var tänkt. Däremot såg vi jagande abborrar över hela sjön som dessutom låg blank. Vi bestämde därför att ta ett break och testa abborren med jiggspö. Det gick bättre. Fisk på i vart och vartannat kast. Fin storlek också med borrar runt halvkilot. När vi sen riggade om för gösfiske igen får vi ett kraftigt hugg som dock löser ut. Inget bra tecken för gösfisket... Jag får äran att drilla och jag funderar ett tag på vad det är i andra änden. Det rusar ohämmat i omgångar som får mig att tänka storlax. Men snart slutar rusningarna och allt talar för gädda. Som det visar sig vara också. Knappa 9 kilo, vilket får AA att jubla av glädje. Tyvärr blev det sista påhälsningen ikväll, trots att vi körde in i "dödens timme".
Fantastiskt trevlig tur i gott sällskap med helpension - det serverades både mat och dryck. Vänern visade sig från sin vackraste sida den här kvällen också.

160703
Likt förra året stannade vi en dag extra på Ekenäs. Vinden var fortfarand tuff, men idag skulle vinden ligga på S-SV. Vi valde därför området norr om Slöingen som fiskeområde idag. Det var även tuff sjö här, men det var inte vågor som slog in i båten i alla fall. Fisket rullade på. Till vår glädje fick vi bara lax idag. Vi fick 3st i båten. 2 var för små, men den enda godkända idag var på 77cm. Vi brände ytterligare en lax som sannolikt var lite större ändå. Efter ett hugg på riggen över 15m och blå Tomic kom den lugnt direkt in till båten. Men sen rusade den rätt ner. Vi körde över c:a 45-50m, men det kändes som den drog ända ner till botten. Efter att ha tryckt på rätt bra därnere en liten stund släpper den. Det kändes riktigt tungt. Men efter det fick vi 77:an så det kändes som ett rätt bra plåster på såren trots allt. Även denna tog blå Tomic över 15m. 75% av helgens hugg kom på blå Tomic på riggen.
Vattentemp c:a 11-14. Vind: S-SV. Sol.

160702
Ekenästräffen - 16.
Töligt väder på morgonen. Dels spöregn och dels rätt tuff vind. Vinden skulle vrida mellan SO-SV under dagen så vi resonerade att vi inte skulle kunna välja ett område med lä idag, utan vi valde gårdagens område baserat på det hyfsade resultatet vi uppnådde. Felbeslut visade det sig. Vi hörde vissa prata om "i stort sett bleke" under dagen. Det hade inte vi... Men det är inget att skylla på. Vi kunde köra på alla de platsr vi hade tänkt. Men utdelningen blev mager. Bara gädda och abborre kom upp så vi är tillbaks på ruta 1 igen med att träningsfiska hyfsat men inte väga in nåt på tävling. Men flera andra team från klubben och Karlstad/Hammarö fiskade bra vilket var kul!
Vattentemp c:a 15-16. Vind: SO-SV. Regnskurar, uppklarnande, sol.

160701
Uppladdningen inför Ekenästräffen startade som vanligt på fredagen för mig och U. Vi satsade på det området i Dalbosjön som levererat prisplaceringar för oss dom senaste åren. Vi möttes av fin fiskbild med bra med bete. Inemellanåt såg vi sönderslagna stim också, så det kändes helt rätt. Vi behövde inte vänta alltför länge innan vi fick hugg av en öring på en ytgående slom. 71cm och en smakstart på helgen. Stimmen var fortfarande sönderslagna och strax efter får vi hugg på blå Tomic nere på 15m på riggen. Inget tydde på varken blankfisk eller gädda. Vi hoppades på världsrekord på abborre, men det var en gös på 59cm. Vi lämnade platsen, men hade den "1 i minne" för tävlingen. Vi drog ner till ett annat område som också levererat de senaste åren. Men här såg inte fiskbilden lika het ut så vi misströstade lite. Men vi drar ändå på ett hugg igen på den blå Tomicen. Det här var en lax på 75cm, men som var klotrund. Nöjda drog vi in till det alltid lika trevliga grillandet/eldandet med Brynja boys och Reatrdoz.
Vattentemp c:a 15-16. Vind: S. Regnskurar.

Tillbaks till 2016