Tillbaks till 2016

160624
Midsommarafton
Skjorta/slips på midsommarafton. Först mete med juniorerna. Det gick som vanligt bra och alla fick fisk. Ingen braxen kom upp den här gången men alla var nöjda. Det vara bara U.B som tänkte upprepa juniorernas bedrift och dra några fiskar. Det gick åt pipan, så han blev den ende utan fisk.
Nattfisket såg länge ut att gå precis som vanligt. Men i slutet av turen kom så ett moment som bröt ett sedan länge inrutat mönster. 23 års väntan var över och jag kunde landa en gös på nattfisket. Den var välgödd också och mätte nog säkert dryga 20cm när den sträckte ut i bröstsimmet.

160606
Efter en körig helg med bestyr tyckte vi att vi var värda att ta en körvmiddag på ett grund nära ut. Fisk syntes på lodet, så vi kastade ankar. Tyvärr ville ingen bita utan vi gick över på körven. När S dundrade i sig en körv började det knarra i slirbromsen på pimpeln hon hade i. Jag trodde blänket hade fastnat i botten och sen att det var båten som drog i linan. Men det var något annat som satt fast i linänden. S handdrillade fantastiskt bra. Nästan som att se hennes fars händer hantera fisken. Efter ett tålmodigt och effektivt drillande kom så fisken till slut upp till ytan och vi kunde håva. Det var en gädda som hade svalt hela blänket. Otroligt egentligen att den inte nöp blänket. 3,25kg vägde den. Ett ytterligare tecken på att den var effektivt drillad var att det tog lång tid för den att hämta sig vid releasen. Men till slut dök den ner för att vänta på nästa blänke.
Vattentemp c:a 17. Vind: S-SO. Sol.

160603
DG och jag var lediga igen (!). Vi ville ta revanch på Visten efter förra gångens oväderskörning här. Den här gången var det kalasväder, men inte mycket bättre fiske. Vi hittade ganska gott om abborre på ett grund. Dom var uppe och ytjagade ibland också, vilket var coolt i bleken. Men dom var svåra att få till hugg med våra grejer trots allt. De få vi ficka var anspråkslösa parvlar. Dagens utropstecken blev istället den makliga gäddan på kanske 1-2 kg som vi fick på. När den var på väg mot landning vid båten kom en betydligt större artfrände och hade till synes siktat in sig på "vår" gädda till lunch. Den ryggade för båten precis innan den skulle hugga. Kanske lika bra det - våra abborrgrejer hade nog inte pallat med den resan. Ändå kändes det som en missad fisk trots att den inte hade ett dugg med vår spinnare att göra.
Vattentemp c:a 20-22. Vind: måttlig-bleke. Sol.

Tillbaks till 2016