Tillbaks till 2016

160529
Vi tog en kort kvällstur på Vänern med sikte på abborre - jag och barna. Otrevligt väder, men en NO vind gjorde det möjligt att hitta ställen med godtagbar våghöjd. Fick några parvlar som när dom väl högg sprattla på bra. Fick även den i särklass minsta gös jag sett. Den var lika stor som en Bergmanspirk och det var mest via uteslutningsmetoden vi kunde fastställa att det var en gös.
Vattentemp c:a ?. Vind: NO. Mulet

160522
Dagens trollingrepa förlas till mitt-i-sjön. Det är för enkelt att bara ligga och dra upp fisk på löpande band längre in. Utmaning blev det. Hade 3 hugg på hela dan, varav jag tappade 2. En trolig gädda fick med sig en 737:a och en annan fick jag upp i båten. Det sista hugget var en lax som högg på Grumssked över 15m. Gött hugg och den kom hem fint efter att den rusat och tjurat lite. Men när den närmar sig båten för håvning släpper den helt oförklarligt. Den hade varit i det övre spöt på den andra riggen som hade snurrat något varv på drillinan. Men tycker inte det skulle påverka. Surt att se en fin lax gå lös när det var så segt att få den att hugga. Det såg bra ut i huggområdet, men inga mer hugg blev det.
Vattentemp c:a 6,9-11,2. Vind: Nej. Mulet/regn/sol

160520
D.G och jag var lediga så vi passade på att blöta FiskeLilja för första gången i år. Platsvalet föll på Visten. Eftersom jag är i det närmaste helt väck på den sjön och att vi hade ett annalkande skitväder i nacken gjorde att vi satsade på första bästa grund. Skitvädret hann ikapp oss snabbare än vi hade räknat med. Att det skulle bli spöregn var väntat, men att det skulle blåsa så rejält hade vi missbedömt. Vi hann att få, förutom en massa myrmalm, en fin abborre innan vi behövde ta lä. Vi hittade lä över både fina kanter och vassruggar som åtminstone kunde gett någon gädda. Men inget mer blev det. Det vart tuffa förhandlingar med D.G för att ge sig i förtid och åka in till land och käka korv. Målande beskrivningar av uppblötta korvbrön behövdes för att han skulle ge sig. Han ville helst fortsätta nöta i spöregnet. Vart ska det här sluta?
Vattentemp c:a 11. Vind: Syd. Mulet/regn

160511
Vaknade upp kallsvettig och med en oro i kroppen som var illavarslande. Vad hade jag glömt? Satan! Missade laxbalen på Hönan den 10:e. Fick ge mig åstad och pröva om det var några eftersläntrande festlaxar kvar. Det var det inte. Det enda som påminde om en lax var en öring. Prick 60 var den. Den var nog för att jag med gott samvete kunde hissa "Mellerudsflaggan", men jag hade inte velat möta kustbevakningen om den hade legat i några timmar i en balja och torkat. I övrigt var det 2 jädder och en fisk som jag brände efter en kort drill. Troligtvis en jättelax. Eller en Asp. Öringen tog en Strike Pro "Maja Gräddnos" i ytan. Riktigt kalasväder med maximal inversion, så det fanns inte en krusning på sjön under större delar av turen.
Vattentemp c:a 10-13. Vind: Ingen eller växlande. Klart

160504
Hade äran att få köra den nya ordföranden idag. Kändes lovande när vi får ett rungande hugg när allt är precis ilagt. Men det är bara en nafsare, så inget motstånd när jag tar spöt. Men sen dröjer det länge och väl innan vi kommer in i vad som ser ut som ett hett område. Och hugget kommer! Men det känns mycket som gädda. Och det är det också. Men en beskedlig gädda som satt bra. Jag proppsar på att ta en runda till eftersom fiskbilden ser så bra ut. AA är mer tveksam. Dessutom är det hans hugg som står på tur. Mycket riktigt kommer hugget ganska snart. Och mycket talar för att det är en gädda igen, om än något mindre medgörlig än den första. Den hade glufsat rejält på wobblern så jag trodde inte vi skulle klara den. Men det gjorde vi. Mycket gädda i båten var det. Och lika mycket slem och iglar. Sen var det slut på huggen.
Vattentemp c:a 6,3-6,9. Vind: S. Klart

Tillbaks till 2016