Tillbaks till 2016

160331
Fortfarande ingen slom.

160329
Försök på slommen - nada.

160328
Påsklaxen! U och jag körde Påsklaxen i regi av Kristinehamns Trollingklubb. En av årets höjdpunkter i trollingsvängen. Alla är vinnare redan innan starten gått eftersom alla intäkter går tillbaka i sjön i form av utsättningar.
Vi hade naturligtvis en strategi - även i år. Kändes nästan kusligt bra när utgångspunkten för vår strategi höll en varmfläck med uppemot en halv grad varmare vatten och gott om betesfisk och bågar bland riggarna. Tyvärr uteblev dock huggen, trots att vi nötte länge i området. Det enda var en för liten öring som snabbt kroades av. Vi började ta större och större lovar utan att det gav resultat. Det var först när vi mot slutet av passet närmade oss utgångspunkten söder ifrån som ett ytterspö löser ut. Känns som en godkänd fisk, men som tyvärr släpper. Vi går om huggrepan igen och denna gång får vi hugg på andra ytterspöt. Verkar vara för liten tyvärr - löser inte ut själv. Efter en väldsutlösning blir det lite mer motstånd på väg mot båten och vi kan håva en lax som faktiskt är över alla behövliga mått - 65cm. Vi tänjer passet lite till och går om igen. Men denna gången är det bara en gädda som fastnar på riggen.
Laxen gav oss en 12:e plats bland 25 startande.
Vattentemp c:a 2,7-3,4. Vind: SO. Klart.

160320
Trollingpremiär! Kollade på premiären av årest F1-säsong innan jag själv öppnade årets trollingssäsong lite halvseriöst. Orkade inte åka längre än till Gässlingegrund innan jag kastade i. Känslan var att det var döda havet. Men på en "öringhylla" får jag ett klockrent hug. Tyvärr visade det sig vara en gädda. Liten, så den gick snabbt att få in till båten. Mer skulle det inte bli idag. Som en normal premiärtur alltså. Men det var kalasväder idag utan någon vind att tala om.
Vattentemp c:a 2,2-2,8. Vind: NV. Mestadels klart.

160312
Victoriapokalen -16
Äntligen kunde Viktoriapokalen genomföras som det var tänkt - dvs från isen. De senaste åren har ju isen varit så dålig så det har varit tvunget att göra en "summer edition" av VP. Men i år var isen perfekt. Arenan var Grumsfjorden, som ju har stått på väntelistan flera år nu. Passande nog var det ju den "äkta" Viktoriadagen idag också. Vi blev 6st till start. Min egen plan var att försöka finna en kant utanför ett grundflak. Direkt när jag hade hittat kanten kom dagens första napp. Det var en grann abborre och det kändes riktigt bra. Därefter följde ett par fina abborrar till innan dessa bröts av med riktiga yngelabborrar. I VP får man ju poäng per fisk också förutom vikt, så det var riktiga guldklimpar som kom upp, trots att de inte var större än blänket... Jag blev kvar på kanten under hela perioden. Förutom småabborrarna kom ett par rejäla hugg av gädda och panka. Vid invägningen visade det sig att jag hade fått en "granning" mer än F.B och kunde än en gång hämta ut bucklan. 
Temp: C:a +2, Mulet.

Slutställning Victoriapokalen-16:
1. M.G - 21 fisk, 2010p
2. F.B - 9 fisk, 1450p
3. S-O.H - 7 fisk, 690p
4. U - 7 fisk, 650p
5. S.B - 2 fisk, 520p
Oplac. U.B

Tillbaks till 2016