Tillbaks till 2016

161124
Nytt försök med återställd arsenal efter senaste missödet. Trummade på och försökte som vanligt att hitta måsdyk. Hittade några få, men det var inte i måsdyken det hände. Det var mestadels under trasnporter till eller från måsdyk, som jag fick hugg. Men det var bara för korta fiskar idag. 3 öringar, som alla var stöpta i samma form, strax under GK mått och en lax som var ytterligare några cm för kort. Trodde fakstiskt att alla öringar jag fick upp var godkända, då dom fightades bra och var tjocka och feta som lurade ögat. Dom blir roliga att känna på igen om ett par år! Hade också lika många bomhugg, men även det var små fiskar vad det kändes som på de jag fick känna på motståndet. Fick även en gädda som uppförde sig väl. 2 fina rigghugg, annars var allt på ytan.
Vattentemp c:a 7,0-7,4. Vind: V. Påmulnande.

161116
Kändes som att det blåste lite mer än vad väderspåmakarna hade lovat. Eller också var det bara gammal sjö som kom rakt från syd. Lite stökigt var det i vilket fall. Hittade varken bete eller mås på dom klassiska hösthaken öster om öster. Men till slut börjar jag se en del mås och får även ett hugg. Tvärstumt. Får inte in en centimeter. Snarare tappar jag varv på rullen när jag försöker veva. Till slut tar jag till en taktik där jag går så långt fram jag kan i båten och sen springer till aktern. På det viset får jag in något halvvarv då och då. Efter mycket svett och svordomar får jag till slut se en gädda i kanske 4-kilos klassen komma in mot båten. Ömsom framlänges, ömsom baklänges. Kroken sitter i ryggen! Det förklarade ett och annat. När jag till slut har fått in gäddan och krokat av den, lutar jag mig mot relingen och pustar ut. Det jag får se när jag lyfter huvet är inget bra. Jag ser styrbords pulka. men jag lutar mig mot babords båtsida... Ur med växeln. Men propellern rör sig ju ändå när jag surfar på dyningarna och suger in hänglinorna. Får till slut loss pulkalinorna och dom spölinor som går att få loss. Förlorar 2 wobbler och någon kilometer spölina. Bara att bryta och åka in till land för vapenvård. Hade klarat packboxen till propelleraxeln i alla fall vad det verkar som vid kontroll på land. Men det hängde fortfarande en del lina i propellern.
Vattentemp c:a 7,2-7,8. Vind: S. Påmulnande.

161112 Trolling - KM
Lyckades få igenom på kaptensmötet att vi inte skulle ha med gädda på KM i år. Naturligtvis får jag en massa gäddor, men ingen blankfisk. Den första var också dagens största - 105cm och i toppkondition. Hade varit kul att väga den, men i båten var det inte aktuellt eftersom det guppade lite. Hade även en del bomhugg, som troligtvis också var jädder. Ett hugg trasslade jag såpass med att en wobbler på ett annat spö lyckades fastna i utlösaren på det spö där det var fisk på. Där hann jag inte bilda mig någon uppfattning om vad det var, innan den smet, förutom stort och tungt - sannolikt gädda. När dagen började närma sig sitt slut får jag ett hugg av en fisk som hoppar långt bakom båten på ett sätt som gädder vanligtvis inte gör. Och det var en stridbar öring. Tyvärr var den 59,98cm lång. Borde varit godkänd, men 60cm markeringen syntes på måttbandet så den var någon tiondel ifrån. Det är 62cm på tävlingen ,så den var långt ifrån godkänd ur den synvinkeln. Men det hade varit kul att hissa Mellerudsflagg ändå. Den var säkert 59cm i omkrets också - rund som en boll. När jag håller på att ta upp får jag ett hugg på ytan. En ny öring kommer upp som ser mindre ut. Men den är smäckrare och är en kantrullare på 62cm. Tar med den in för vägning. En chansning då fiskar har en tendens att krympa väl inne på land. Hade även sett en groteskt stor öring på nätet, så jag kunde bara hoppas på pallplacering. Väl iland hade öringen växt(!!) till 63cm och nätöringen hade krympt till 61cm. Det innebar att jag försvarade klubbmästartiteln från förra året. Högst oväntat, men kul! Vid invägningen bjöd klubben på körv. Storartat!
Vattentemp c:a 7,5-8,5. Vind: VSV. Sol.

 

Tillbaks till 2016