Tillbaks till 2016

160921
Studiedag för ungarna. Tvinagde med dom som sig bör ut på Vänern. Ska fan ta mig kräva att få ta ledigt för studiedag varje år vid den här tiden, ända tills barna är 20. Vänern är ju helt magisk vid den här tiden. Och dom griniga kärringarna har slutat vara på sjön nu också, så man kan vara som folk. Testade pimpel på Timköj. Det var faktiskt trängsel, så ekoloden slog ut varann på de båtar som låg där. Men vi hittade fisk till slut. Rejäla mängder. Men efter att vi fått ett par tröttnade hela stimmet och stod bara och tryckte på botten. Vi åkte istället till Härö och grillade körv och gick på upptäcksföärd. På tillbakavägen testade vi samma ställe igen. Och fisken fanns kvar. Men de blev snabbt lika uttråkade igen. Vi åkte istället till Hönan. Samma procedur upprepade sig även här. Efter att vi fått ett par var, som högg direkt på nersläpp, var det bara tjurigt. Vi testade istället att drifta i den lätta brisen. Och det visade sig vara dagens melodi. På det sättet gick det att lura dom. Det var lagom drift också, så det blev ett kul fiske.
Vattentemp c:a 16-17. Vind: O-NO. Mestadels mulet.

160904
Det var dags för KHBFK:s arttävling. Kändes helt overkligt, men det blev en klubbtävling med kalasväder. Dom tillfällena har varit lätträknade. Det gjorde att fisket nästan kom i andra hand idag. Körde mitt vanliga upplägg på arttävling, nämligen att banka in ett par abborrar på pimpel för att sen gå på trolling och fylla upp med övriga arter. Idag var siktet specifikt inställt på lax långt utei.
Hittade abborren där det var tänkt att jag skulle hitta den. Skulle ge abborrfisket en timme, men det var så roligt fiske så det blev 2h. Det roliga bestod i att det fanns massor av abborre, men dom var tröga och det gällde att hitta rätt metod för att få dom att hugga. Det gillar jag! Efter att ha fått några 300 grammare och naturligtvis tappat större gick jag på trollingen. Dom flesta spöna satt på riggarna, men några få på ytan för att ge gädda och gös chansen. Fick ganska snabbt ett hyfsat hugg på ett ytspö. Gädda konstaterades ganska omgående. Och det var en bra start på gäddinteckningen - 99cm. Men sen skulle det visa sig otroligt trögt. Fick bara ett hugg till som jag tyvärr brände på lång lina. Så minimikravet på arttävlingen, dvs 2 gäddor och 2 abborrar blev inte uppfyllt i år och placeringen blev i mellanskiktet.
Vattentemp c:a 16-17. Vind: växlande. Sol.

 

Tillbaks till 2016