Tillbaks till 2017

170417 Påsklaxen! U och jag hade tagit in förstärkningar i teamet i år i form av körvkungen. Förra året vägde vi in fisk och kom tolva, så i år kunde det ju bara bli bättre? Trots att solen sken hela dan och vi låg i "lä" var det en ganska bister historia. Både tempen och fisket var lite kylslaget. Vi hittade en del intressanta områden med både tempskillnader och betesmoln. Men inga hugg. Det var först på slutet när vi gick undan betesfisken och körde grunt som vi fick en gädda. Men det blev dagens enda hugg.
Det var bara 10 av 35 team som vägde in fisk idag, så målet med att komma bättre än förra året uppfylldes. Vi kom på delad sista plats som blev en elfte plats.. Men vi kände oss ändå som vinnare i och med att vi bidragit till utsättning av mer lax/öring i Vänern.
Vattentemp c:a 3,2-4,5. Vind: O-NO. Sol.

170413 Körde på "söder om Härö" idag. Precis när jag hade satt sista spöt får jag hugg. Hann inte ens göra dom 3 knackningarna man måste göra för att blidka Poseidon, Einar och andra knytt. Hade lite motsjö, så det vart lite stökigt innan jag fick båten i en fin drillposition. Fisken, som jag var rätt säker på var en gädda, fick hänga med i svängarna. Ett tag hängde den i pulkan till och med. Men det löste sig. Men hupp! Gäddan var en vildlax på c:a 70cm. Överraskande, men trevlig start på dagen. Men sen lugnade det sig. Både på vindfronten och på huggfronten. Hittade dock ett par områden där fiskbilden såg hyfsad ut. I dom fick jag också några smålaxar och en småöring. På ena området tappade jag en 737:a också i, vad jag förmodar, ett gäddgap. Skulle kanske ha legat kvar och nött mer på vissa ställen, men det här var också en rektur inför kommande påsklax.
Efter förrra turens GPS-fadäs hade jag nu kopplat in en gammal trotjänare till GPS mot plottern. Så naturligtvis fungerade original-GPS:en klanderfritt idag :-)
Vattentemp c:a 3,3-5,5. Vind: NO. Halvklart.

170402
Laddade med nyfångad slom från igår kväll (1/4). Prövade redan den 30/3 och då fanns det gott om slom. Kanske mer än igår till och med.
Körde ungefär samma spår som premiären (varför???), men vid bortre vändplatsen tog jag höger istället för vänster. Lika segt som på premiären. Men mitt i ingenstans får jag ändå ett hugg på blå Tomic på 12m. Det var en liten lax. Strax därefter tappar plottern kontakten med gps-modulen. Hade nästan glömt vad drygt det är när man tappar positionen. Brukar alltid ha en reserv-gps med, men inte idag. Förbannade mig själv också att jag inte satt mig in i oruxmaps, som jag blivit rekommenderad från flera håll. Så blind som en höna lallade jag omkring. Otroligt nog hittade jag en fläck med varmare vatten och betesfisk ändå. Och efter ett tag hoppade GPS:en igång. Först lite spattigt, men sen mer pålitligt. Kunde hitta tillbaka till huggpunkten, men värmefläcken hittade jag aldrig mer. Huggpunkten gav inget mer heller. Hade mer eller mindre gett upp och var på väg hemåt när ett riggspö med en av de färska slommarna i en liten toppskalle accelererade i ett fränt hugg. Men efter hugget känns det tamt. Så tamt så jag blev lite fundersam. In mot båten kommer en lax som inte är helt liten. Den hade med sig en lina från ett av ytspöna. Vid båten tar den en slurk raketbränsle och drar iväg med dom två linorna på andra riggen. Känns inte direkt lovande med skärande linor och en galen lax i änden. Men jag kan pricka håvningen ganska direkt. Och det var en dasslockslax i vild tappning. En jämförelse mot måttbrädan på väg i spat visar c:a 75-80cm. Mer blir det inte idag trots ett par varv i området som visar beten och bågar.
Vattentemp c:a 2,7-3,5. Vind: S-V. Uppklarnande- sol.

Tillbaks till 2017