Tillbaks till 2017

170520
Jag lyckades på den sista omgången av "Big5" vinna hela tjottaballongen. Reglerna säger då att jag som vinnare får välja ett drag ur var och en av övriga deltagares betesboxar. Reglerna säger också att för att kunna göra valet måste vinnaren anordna en avslutning för övriga. Jag valde att göra en matfrossaravslutning med lunch och BBQ. Anordnade även en liten fisketävling i Big5 andan där det gällde att få den längsta sammanlagda längden av 1 abborre, 1 gös och 1 gädda.
Fisketävlingen vanns överlägset av A.D, som dock fiskade över lunchen som vi övriga avnjöt i form av stuvad abborre. För egen del var jag ute c:a 1h tillsammans med U, där vi mestadels åkte runt och kollade övriga vad de höll på med. Men några kast med spinnspöt hann vi med, men fick ingen fisk att mäta.
Jag hade bett om att få ett laxbete av var och en som de trodde skulle öka mina chanser att få den bedrägliga laxen på minst 8 kg från Vänern. Intressant var att merparten av betena var Strike Pro! Och ett av dem var exakt samma färg som jag har mitt eget personbästa på lax i Vänern. Den fisken var tagen av B.G och vägde 9,65 kg. Min vägde "bara" 8,4 kg.
A.D har skrivit en bra sammanfattning av träffen med bilder, så det är inte så mycket att jiddra mer om. Tack alla för en trevlig dag!

170515 Tog med ett gäng studiedagslediga juniorer ut på Vänern idag. Målet var att få ihop c:a 1kg abborrfiléer till kommande abborrstuvning - ett riktigt köttfiske alltså! Målet var naturligtvis också att alla juniorer skulle få fisk. Trodde inte det skulle vara några problem heller med tanke på dom stora tärnslagen jag såg sist jag åkte ut och trollade. Tyvärr fanns det inga tärnslag kvar där jag såg dom sist. Bara förvirrade tärnor utan mål var allt som fanns. Vi åkte runt på några klassiska hak och letade, men det var ingen hemma. Till slut får vi ändå se ett av tärnslagen vi saknade. Det var lite på gränsen med djupet (18m) för att ankaret skulle sätta sig. Men det gjorde det! Och vi la oss perfekt över dom jagande abborrarna. Fisket var riktigt kul med abborrar som jagade frenetiskt. Efter ett tag ökade vinden så vi började driva och fick inte fast ankaret igen. Det fick istället bli lunchpaus på en ö, vilket passade bra.
Efter matstoppet försökte vi hitta fisk igen, men det var omöjligt att få ankaret att sätta sig i blåsten. Vi åkte istället längre in och i lä. Och som tur var hittade vi ett ännu rejälare tärnslag än tidigare. Fisken fanns lite grundare här också (c:a 15m) samt att dom flesta fiskarna var lite större. Alla fick fisk och för vissa så flerdubblade man antalet fiskar totalt tagna i livet. Stort!
Baglimiten för dagen uppfylldes såpass att det blev lite filéer till grannarna också.
Vattentemp c:a 8. Vind: S-O. Mulet, duggregn.

170510 Tänk att det redan var 10:e maj igen? Ja, tiden går fort när det är dåligt fiske. Förra året fick jag skjuta på den heliga Hönans dag ett dygn, men i år kunde jag köra när det var tänkt - alltså idag. Helst ska ju firandet ske på eftermiddag/kväll, men den här gången fick det bli en morgontur istället. Möttes av ett tärnslag när jag åkte ut. Alltid lika trevligt när man ser tärnor igen efter en vinters frånvaro. Fisket började med att jag fick ett hugg ganska omgående. Skvallrade om gädda lång väg. Och det var det ju. Den hade till och med 2st Tomic i käften (mina bägge två), så jag misstänkte att det kunde bli mycket gädda idag. När jag skulle sätta ut den ena Tomicen nappar en gädda till när jag håller linan i handen för att sätta i utlösaren. Spädde ännu mer på föraningarna om ett intensivt gäddhuggande idag. Och så blev det. Men ändå inte hela tiden som tur var. Men stundom var det rätt svettigt i gäddrillningarna. En del beten försvann naturligtvis också. Tråkigast var 2st blå Tomic och så förlorade jag en av dom sista X-rap PG i gäddgap. Det enda som inte var gädda idag var en öring med bevarad fettfena. Det var en riktigt grann fisk både i proportioner och teckning. Hyfsad plåster på såren även om det ju var en 8-kilos lax som var målet för dagen. Öringen högg på Grumssked, 6m ner på riggen.
Vattentemp c:a 5,1-6,7. Vind: NO-SO. Sol.

Tillbaks till 2017