Tillbaks till 2018

180630 Ekenästräffen - 18.
Dags för Ekenästräffen. Trots att jag körde i princip bom igår i Dalbosjön föll valet på att köra där idag igen. Det är ju bara där vi har fått något att väga in på tävlingen tidigare. I år gick den ständige Ekenäsgasten U omkring nyopererad och kunde inte bli med. Istället kallades "Styckarn" in som gast. Inte alls dumt byte om jag ska vara ärlig... Vi la allt krut på krondiket vid Skarven. Och allt såg bra ut. Betesfisken fanns där och en del andra bågar som skulle kunna vara invägningsbar fisk dök upp på ekolodet. Men, nej. Trugade på men de blev samma resultat som igår. En asp och en gädda. Och det förslog inte nåt.
Det verkade ha varit trögt för många, men man kunde ana att det gått lite bättre i Värmlandssjön än i Dalbosjön i alla fall. Troglodyt var det team (som vanligt) som kunde hålla flaggan uppe bland teamen från norra Vänern. Det gjorde att vi åtminstone kunde titta fram nån gång bakom skämskudden
Vattentemp c:a 15-17. Vind: Omkring N. Sol.

180629
Sedvanligt testfiske inför Ekenästräffen. Planen var att köra i Värmlandssjön. Brynja hade kastat in handduken på fm på grund av hög sjö. Ändå har han nu en båt med arméspec. Äsch, tänkte jag. Hur mycket sjö kan det gå när det blåser från nord? Men jag omvärderade synen på det hela när jag åkte ut mot tänkta fiskeplatsen och hade problem att komma över vågtopparna. Det gick tungt i uppförsbacken... Hittade en smal reträttväg genom bränningarna ut i Dalbosjön istället och där var det lugnare. La i ganska tidigt i hopp om att köra på nån gös. Men det gjorde jag inte. Hitatde dock en del intressanta djuphålor med betesfisk, men det gav inte nåt. Faktum är att det gick ganska trögt överallt. Fick på hela dagen en gädda och en asp. Aspen la en skvättspya över hela båten så jag fick skura en del. Det gjorde att jag gav upp och åkte in till land och myste med Brynja boys istället.
Vattentemp c:a 15-17. Vind: Omkring N. Sol.

180612
Tänkte testa en kvällstur efter gösen på Vänern. Är totalt rookie på det. Men satte på en armada av wobblers som brukar funka på Fryken och på småsjöar. Satte ett par blå Tomics nederst på ena riggen också utifall det fanns nån lax hemma. Nån lax fanns det inte. Däremot fastnade det abborrar på djupspöna med jämna mellanrum. En seg men trevlig tur i finvädret var det trots allt. Kan nog ha bränt en gös tror jag. När jag planar ut efter en sväng hör jag hur det tjuter nånstans i båten. Kollar motorn - nej. Kollar riggwirern om jag fastnat i nåt - nej. Kollar upp och ser ett spö med rejäl böj och ena pulklinan som V:ar. När jag ska ta spöt, så släpper motståndet och knarren börjar ljuda. Men när jag tar spöt så är det borta. Kunde skratta åt rookiemisstaget i alla fall.
Vattentemp c:a 16-17. Vind: SV. Sol.

180605
Hade kollegerna från Fryksdalen på besök. Senast de var med hade vi bara åkt ut och dragit en aldrig sinande abbörrström. Kände lite press alltså. Men det stod ganska klart att det inte skulle bli något med det idag. Efter att ha varit värmerekord under en längre tid hade nu en bister nordanvind drivit in. Vattentempen var huller om buller och spände mellan 9-18 grader. Vi såg ingen anledning att testa ens. Inget fanns på lodet. Tärnorna satt kvar på Söököjan och skränade. Man hade varnat för byvindar och de fick vi känna på. Knogarna vitnade. Till sist la vi till på ett grund som hade någon liten boll med betesfisk i alla fall. Det enda det resulterade i var en snorgärs...
Vattentemp c:a 9-18. Vind: N. Sol.

Har prövat både före och efter denna tur när jag/vi varit ute på båtturer, men det har i princip inte resulterat i nånting. Har inte sett ett endaste tärnslag än i år.

Tillbaks till 2018